EK zatiaľ ustúpila od hrozby postihov v spore s Poľskom

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:40 • 2 min
EK zatiaľ ustúpila od hrozby postihov v spore s Poľskom

BRUSEL - Európska komisia (EK) ustúpila od hrozby, že tento týždeň vznesie oficiálne námietky voči kontroverzným novým reformám súdnictva v Poľsku, a urobila tak ešte pred dnešnými rozhovormi medzi oboma stranami vo Varšave.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu EK Margaritisa Schinasa. Podpredseda EK Frans Timmermans sa "vo svetle vývoja, ktorý prebieha", rozhodol neuplatniť svoju právomoc vydať takzvané stanovisko k úrovni zákonnosti v Poľsku v prípade, že krajina do konca dnešného dňa nepreukáže pokrok.


"Uplatnenie tohto oprávnenia (Timmermansa) už nie opodstatnené," dodal hovorca EK. Komisia sa teraz vrátila k svojmu "zvyčajnému" konaniu a postupom, informoval Schinas. Stanovisko k úrovni zákonnosti uvádza a objasňuje obavy výkonného orgánu EÚ. Môže pritom predznamenávať nasledujúci krok EK v celom vývoji situácie, ktorá by teoreticky mohla viesť až k pozastaveniu hlasovacích práv Poľska v EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies