EK zastavila proces voči Maďarsku pre atómovú elektráreň Paks

NETKY.SK • 18 November 2016, 15:44 • 2 min
EK zastavila proces voči Maďarsku pre atómovú elektráreň Paks

BRUSEL - Európska komisia (EK) zastavila proces pre porušenie európskych zmlúv voči Maďarsku v súvislosti s výstavbou atómovej elektrárne Paks.

slovakia

left justify in out

EK spustila proces pred rokom pre podozrenie, že Maďarsko pridelilo ruskej spoločnosti Rosatom kontrakt na výstavbu dvoch nových blokov netransparentným spôsobom. O výstavbe sa dohodli maďarský premiér Viktor Orbán a ruský prezident Vladimir Putin. Kritici videli v zmluve cestu, ktorá zvýši závislosť Maďarska od Ruska.

 

Hovorkyňa EK potvrdila, že Budapešť medzičasom poskytla Bruselu množstvo dodatočných informácií, na základe ktorých bol proces zastavený.

 

Voči Maďarsku sa vedie ešte druhý proces súvisiaci s financovaním nových reaktorov v Pakse. EK vlani vyjadrila obavy, že štátne investície by mohli byť nepovolenou štátnou dotáciou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies