EK zastavila Británii vyplácanie peňazí z eurofondov

NETKY.SK • 17 Február 2011, 12:53 • 2 min
EK zastavila Británii vyplácanie peňazí z eurofondov

EK zastavila Británii vyplácanie peňazí z eurofondov

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) koncom minulého roka na dva mesiace zastavila vyplácanie príspevkov z európskych štrukturálnych fondov na britské projekty. Dôvodom sú pochybnosti o spôsobe ich využívania. Uviedli to dnes londýnske noviny Financial Times.
      Komisia zadržala 185 miliónov eur a zároveň preveruje "výrazné nedostatky" v spôsobe, akým Británia v minulosti použila 50 miliárd eur zo štrukturálnych fondov.
      Zmrazenie pocítili všetky regionálne úrady. Brusel pristúpil k tomuto kroku po tom, ako audit EK odhalil nedostatky pri výbere projektov, na ktoré majú ísť peniaze z únie.
      Podľa Algiradsa Šemetu, eurokomisára pre dane, colnú úniu, audit a boj proti podvodom, komisia má obavy, že Británia dostatočne nezabezpečila riadenie a kontrolu financií z eurofondov. Brusel má preto podozrenie, že sa financie z fondov využívali nelegálne aj na projekty, ktoré nespĺňali pravidlá Európskej únie.

Zdroj: TASR/Financial Times



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies