EK zamietla zverejňovanie údajov o zdraví predsedu Junckera

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 17:47 • 2 min
EK zamietla zverejňovanie údajov o zdraví predsedu Junckera

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes zamietla žiadosť o zverejňovanie pravidelných lekárskych informácií o zdravotnom stave svojho predsedu Jeana-Clauda Junckera. Hovorca EK zároveň ubezpečil novinárov, že šéf exekutívy EÚ sa cíti "skvele".

slovakia

left justify in out

"Predseda má vynikajúce zdravie a nemám informácie o nejakom úmysle alebo nápade pravidelne zverejňovať zdravotný stav," povedal počas pravidelnej tlačovej konferencie hovorca EK Alexander Winterstein.

 

Zdravotný stav predsedu eurokomisie bol predmetom špekulácií, ktoré okrem iného hovorili aj o jeho možnej rezignácii. Jediná oficiálna správa zo strany Európskej komisie o Junckerovom zdravotnom stave bola z marca 2015, keď bol podrobený liečbe obličkových kameňov, ale bez potreby hospitalizácie.

 

Juncker sám fámy šírené tlačou o svojom horšom zdraví vyvracia tvrdením, že nie je "ani unavený, ani chorý" a že bude bojovať "do posledného dychu za zjednotenú Európu".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies