EK stupňuje nátlak: Nemecko a šesť ďalších štátov nesprávne uplatňuje azylové pravidlá

NETKY.SK • 10 Február 2016, 14:37 • 2 min
EK stupňuje nátlak: Nemecko a šesť ďalších štátov nesprávne uplatňuje azylové pravidlá

BRUSEL - Európska komisia vystupňovala nátlak na Nemecko a šesť ďalších členských štátov Európskej únie za nesprávne uplatňovanie azylových pravidiel. EK dala týmto krajinám dva mesiace na nápravu situácie, inak im bude hroziť, že sa dostanú na príslušný najvyšší súd EÚ. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Na lepšie zvládnutie vlny migrantov a zabezpečenie hraníc Európy je potrebné, aby všetky členské štáty plnili svoje záväzky, prísne uplatňovali európske pravidlá pre azyl i kontrolu hraníc a poskytovali potrebnú podporu tým členským štátom, ktoré sú (vlne migrantov) vystavené najviac," uviedol vo vyhlásení komisár EÚ pre migráciu Dimitris Avramopulos.


Podľa názoru komisie Estónsko, Francúzsko, Grécko, Lotyšsko, Nemecko, Slovinsko a Taliansko neuplatňujú naplno nové pravidlá v takých záležitostiach, ako sú žiadosti o azyl alebo prijímanie uchádzačov o azyl. Ak sa tieto krajiny dostanú pred súd, hrozia im ťažké pokuty.


Európska komisia okrem toho zistila, že pokrok v Grécku a Taliansku ohľadne spracovania údajov prichádzajúcich migrantov je stále nedostatočný, a navyše aj "plnenie záväzkov štátov po celej Európe" je pomalý. Grécko a Taliansko sú vstupnými krajinami do Európy pre väčšinu migrantov a utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona