EK spustila súťaž pre študentov žurnalistiky - Mladí reportéri proti chudobe

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:16 • 2 min
EK spustila súťaž pre študentov žurnalistiky - Mladí reportéri proti chudobe

EK spustila súťaž pre študentov žurnalistiky - Mladí reportéri proti chudobe

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia dnes odštartovala súťaž "Mladí reportéri proti chudobe". Exekutíva Európskej únie v nej vyzýva všetkých študentov žurnalistiky z členských štátov EÚ, aby jej poslali správy týkajúce sa problematiky rozvojovej pomoci.
      Súťaž začína v kľúčový deň v oblasti rozvojovej spolupráce – do uplynutia lehoty na dosiahnutie rozvojových cieľov tisícročia v roku 2015 už zostáva len päť rokov a celý svet bude v dňoch 20. až 22. septembra upierať zrak na summit OSN v New Yorku, ktorý má urýchliť vývoj smerom k dosiahnutiu týchto cieľov.
      Súťaž je organizovaná v spolupráci s Európskym novinárskym centrom a je iniciatívou zameriavajúcou sa na študentov žurnalistiky vo veku 18-30 rokov v členských štátoch EÚ s cieľom zvýšiť ich záujem o problematiku rozvojovej pomoci. Od dnešného dňa do 29. októbra môžu študenti žurnalistiky predložiť písomnú alebo rozhlasovú správu o EÚ a rozvojovej pomoci cez internetovú stránku https://www.youngreporters.net/. Na základe príspevkov a prihlášky sa 33 najlepších súťažiacich zúčastní na seminári, ktorý sa bude konať počas Európskych rozvojových dní v decembri v Bruseli.
      Počas seminára budú študenti žurnalistiky naživo prinášať spravodajstvo z rozvojových dní a prípadne tiež podávať správy pre národné a miestne médiá vo svojich domovských krajinách. Na základe kvality a originality vyprodukovaných mediálnych príspevkov budú mať účastníci možnosť na konci súťaže vyhrať cenu v týchto kategóriách: najlepšia písomná reportáž, najlepšia rozhlasová reportáž a najoriginálnejšie spravodajstvo, ktoré vyberie porota zložená z novinárov a učiteľov žurnalistiky z členských štátov EÚ. Hlavná cena bude novinárska exkurzia do jednej z delegácií EÚ v Afrike.
      "Som hrdý, že v deň začatia summitu o rozvojových cieľoch tisícročia v New Yorku môžem vyzvať všetkých európskych študentov žurnalistiky, aby sa pripojili k boju proti chudobe vo svete. Médiá majú zohrávať veľmi dôležitú úlohu: správy sú dôležité na zvýšenie povedomia, mobilizáciu a zaradenie problematiky rozvojovej pomoci do politickej agendy. Mám veľké očakávania, čo sa týka tvorivosti a angažovanosti mladých reportérov a želám im veľa šťastia v súťaži," povedal Andris Piebalgs, európsky komisár pre rozvoj.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies