EK schválila predaj majetku Vattenfallu v segmente ťažby uhlia firmám EPH a PPF

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:29 • 2 min
EK schválila predaj majetku Vattenfallu v segmente ťažby uhlia firmám EPH a PPF

BERLÍN - Švédska energetická spoločnosť Vattenfall AB získala súhlas Európskej komisie na predaj svojho stratového majetku v segmente ťažby uhlia v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Švédska štátna spoločnosť vo štvrtok uviedla, že transfer tohto majetku konzorciu spoločností Energetický a průmyslový holding a.s. (EPH) a PPF Investments sa zrealizuje v nadchádzajúcich týždňoch. Ide o majetok, ktorý zahŕňa štyri aktívne bane vo východonemeckých spolkových krajinách Brandenbursko a Sasko.


Vattenfall českému konzorciu zároveň predáva tri tepelné elektrárne a 50-percentný podiel v štvrtej elektrárni. Švédska spoločnosť bola pod tlakom, aby zastavila výrobu energie z neobnoviteľných zdrojov, ale ochrancovia životného prostredia dúfali, že Vattenfall svoje uhoľné bane a tepelné elektrárne zatvorí a nebude ich predávať.


Energetický a průmyslový holding je stredoeurópska energetická skupina pôsobiaca prevažne v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Maďarsku a v Poľsku. Pod holding patrí viac ako 50 podnikov v oblasti ťažby uhlia, výroby tepla a elektriny z klasických aj obnoviteľných zdrojov, vrátane distribúcie týchto energií. Taktiež obchoduje s elektrinou a plynom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies