EK sa bude zaoberať načrtnutím spoločných pravidiel pre domácich miláčikov

NETKY.SK • 30 November 2010, 08:07 • 2 min
EK sa bude zaoberať načrtnutím spoločných pravidiel pre domácich miláčikov

EK sa bude zaoberať načrtnutím spoločných pravidiel pre domácich miláčikov

slovakia

left justify in out

Európska komisia bude musieť priniesť riešenie, kam do európskej legislatívy postaviť správne zaobchádzanie s domácimi miláčikmi. Členské štáty dnes na Rade EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov vec narábania s domácimi miláčikmi posunuli exekutíve únie, ktorá bude v celej veci ďalej rozhodovať.
      Návrh zaoberať sa bližšie touto problematikou vyšiel z iniciatívy belgického predsedníctva. Komisia bude teraz riešiť harmonizáciu pravidiel voľného pohybu, predaja a kúpy týchto zvierat či prenosu chorôb.
      EK preskúma legislatívne ukotvenie témy domácich psov a mačiek v ostatných členských štátoch a v dohľadnej dobe predstaví komplexné riešenie.
      Rozhodnutie ministrov zaoberať sa problematikou životných podmienok domácich miláčikov na najvyššej úrovni privítali aj ochranárske organizácie.
      "Sme vďační belgickému predsedníctvu a najmä ministerke zdravotníctva Laurette Onkelinxovej za to, že upozornila na túto tému. Angažovanosť EÚ v oblasti zaobchádzania so psami a mačkami je veľkým krokom vpred k dosiahnutiu prosperity zvierat vo všeobecnosti," reagoval prezident organizácie Four Paws (Štyri labky) Helmut Dungler.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies