EK považuje dohodu s Gréckom pred 20. augustom za možnú

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:19 • 2 min
EK považuje dohodu s Gréckom pred 20. augustom za možnú

BRUSEL - Rozhovory o treťom záchrannom programe pre Grécko napredujú a dohoda je možná ešte pred 20. augustom.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo štvrtok hovorkyňa Európskej komisie (EK) v reakcii na tvrdenie nemeckého denníka Bild. Ten predtým citoval nemenovaného predstaviteľa vlády v Berlíne, ktorý mal označiť termín 20. augusta za "nedosiahnuteľný".

 

Šéf komisie Jean-Claude Juncker v stredu uviedol, že rokovania "pokračujú uspokojujúcim spôsobom" a "dohoda tento mesiac, podľa možnosti pred 20. augustom, je možná", citovala Junckera hovorkyňa komisie Mina Andreeva. "Veríme, že je to ambiciózny, avšak možný časový plán," dodala hovorkyňa na pravidelnom tlačovom brífingu. 

 

S Aténami rokujú zástupcovia komisie, Medzinárodného menového fondu a Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM) a tí dokážu pokrok v rozhovoroch vyhodnotiť lepšie, než predstavitelia vlád, spresnila hovorkyňa. Ako ďalej informovala, stav rokovaní prediskutujú v piatok večer na telekonferencii zástupcovia ministerstiev financií členských štátov EÚ. K 20. augustu má Grécko uhradiť Európskej centrálnej banke dlžnú čiastku 3,5 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies