EK pohrozí Taliansku sankciami, ak nezníži svoj vysoký dlh

NETKY.SK • 20 Február 2017, 14:24 • 2 min
EK pohrozí Taliansku sankciami, ak nezníži svoj vysoký dlh

BRUSEL - Európska komisia (EK) podľa zdroja blízkeho záležitosti bude v stredu (22. 2.) varovať taliansku vládu pred nárastom dlhu.

slovakia

left justify in out

EK pohrozí sankciami, ak Rím nebude znižovať svoju zadlženosť v súlade so sľubmi, ktoré dal Bruselu, uviedol predstaviteľ Európskej únie (EÚ) oboznámený so záležitosťou pre agentúru Reuters.

 

Taliansko má, ako bolo tento mesiac oznámené, znížiť štrukturálny schodok o 0,2 % hrubého domáceho produktu (HDP). Ak sa to nestane, EK môže v máji spustiť konanie pre vysoký deficit.

 

Taliansko by teoreticky mohlo byť nakoniec potrestané. Nie je to však pravdepodobné, keďže EK bola zhovievavá voči Francúzsku, Španielsku aj Portugalsku. Podľa odhadov komisie by verejný dlh Talianska mal v tomto roku dosiahnuť rekordných 133,3 % HDP. Pravidlá Európskej únie (EÚ) pritom dovoľujú maximálny dlh výške 60 % HDP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies