EK podpísala zmluvy na vybudovanie škôl pre detských utečencov v Turecku

NETKY.SK • 23 December 2016, 16:13 • 2 min
EK podpísala zmluvy na vybudovanie škôl pre detských utečencov v Turecku

BRUSEL – Európska komisia podpísala zmluvy v hodnote 270 miliónov eur na vybudovanie a vybavenie škôl pre sýrske deti žijúce v utečeneckých táboroch v Turecku. Plánom je postaviť približne stovku škôl pre 70.000 malých Sýrčanov.

slovakia

left justify in out

Školy by mali vyrásť najmä na juhu a juhovýchode Turecka, kde je množstvo utečeneckých táborov. "EÚ pokračuje v pomoci sýrskym utečencom žijúcim v Turecku. Vďaka zmluvám v hodnote 270 miliónov eur zlepšíme vzdelávaciu infraštruktúru a poskytneme 70.000 sýrskym deťom prístup k vzdelávaniu," uviedol eurokomisár pre susedskú politiku a rozširovanie Johannes Hahn.

 

Od uzavretia migračnej dohody s Tureckom poskytla EÚ Ankare 2,2 miliardy eur na projekty týkajúce sa starostlivosti o utečencov. Únia sa v dohode zaviazala v tomto a budúcom roku poskytnúť tureckým úradom celkovo tri miliardy eur. Tretina z tejto sumy pochádza z rozpočtu EÚ, na zvyšné dve tretiny sa musia zložiť členské štáty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona