EK navrhla, aby Švédsko nemuselo rok prijímať migrantov v rámci prerozdeľovania

NETKY.SK • 15 December 2015, 19:47 • 2 min
EK navrhla, aby Švédsko nemuselo rok prijímať migrantov v rámci prerozdeľovania

ŠTRASBURG - Európska komisia (EK) v súvislosti s početnou vlnou utečencov smerujúcou do Švédska navrhla, aby bola táto škandinávska krajina na obdobie jedného roka vyňatá z plánu prerozdeľovania utečencov v rámci EÚ, čo by sa týkalo záväzkov prevziať utečencov tak z Grécka, ako aj z Talianska.

slovakia

left justify in out

V Štrasburgu o tom dnes informoval eurokomisár pre migráciu, vnútorné veci a občianstvo Dimitris Avramopulos.

 

V Švédsku registrujú v prepočte na počet obyvateľov najviac žiadateľov o azyl spomedzi všetkých členských krajín EÚ, pripomenula tlačová agentúra APA. Podľa oficiálnych údajov Eurostatu tam v období od 1. januára 2014 do konca októbra minulého roka požiadalo o medzinárodnú ochranu 68.245 osôb, kým v tomto roku v rovnakom období už 112.040 ľudí.

 

Švédsko by podľa doteraz stanovených kvót pre prerozdeľovanie v rámci únie malo prijať zo 160.000 utečencov v Grécku a Taliansku celkove 3766 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona