EK na budúci týždeň zvoláva okrúhly stôl venovaný kryptomenám

NETKY.SK • 20 Február 2018, 15:15 • 2 min
EK na budúci týždeň zvoláva okrúhly stôl venovaný kryptomenám

BRUSEL - Európska komisia (EK) z dôvodu vývoja okolo kryptomien zvolala na budúci pondelok 26. februára okrúhly stôl. V utorok to po stretnutí Rady pre hospodárske a finančné záležitosti (ECOFIN) v Bruseli povedal podpredseda EK Valdis Dombrovskis.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na okrúhlom stole sa zúčastnia predstavitelia dozorných orgánov, centrálnych bánk aj trhu. "Chceme sa venovať dlhodobým tendenciám v súvislosti s kryptomenami a zistiť, do akej miery môžeme v tejto oblasti spolupracovať," uviedol Dombrovskis.

 

Rakúsky minister financií Hartwig Löger označil nedávne odhalenie bitcoinového podvodu v súvislosti s fondom Optioment za "budíček v pravom zmysle slova". Zdôraznil, že na základe tohto podvodu nie je možné tému uzavrieť. Nevyhnutné podľa neho je získanie väčšej kontroly a vytvorenie regulácie kryptomien a technológií, ktoré sú s nimi spojené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona