EK kritizovala rozpočty siedmich krajín eurozóny

NETKY.SK • 29 November 2014, 13:27 • 2 min
EK kritizovala rozpočty siedmich krajín eurozóny

BRUSEL - Európska komisia (EK) kritizovala rozpočtové plány siedmich krajín eurozóny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Existujú obavy, že rozpočtové návrhy Francúzska, Talianska a ďalších piatich štátov eurozóny porušia pravidlá paktu stability a rastu, uviedla v piatok (28. 11.) EK. V marci budúceho roka chce komisia opäť preskúmať situáciu vo Francúzsku, Taliansku a Belgicku. Dovtedy bude známa konečná podoba rozpočtov, ktoré budú uzákonené, a EK bude môcť ohodnotiť plánované štrukturálne reformy. Týmto trom krajinám hrozia ďalšie kroky pre porušenie rozpočtových pravidiel Európskej únie (EÚ).
      

Komisia okrem toho očakáva ďalšie kroky od Španielska, Malty, Rakúska a Portugalska. Naopak, "vzornými žiakmi" sú Nemecko, Írsko, Luxembursko, Holandsko a Slovensko. Estónsko, Lotyšsko, Slovinsko a Fínsko podľa EK tiež vo veľkej miere dodržujú pravidlá EÚ. Osobitné hodnotenia existujú pre Grécko a Cyprus, v ktorých ešte stále bežia záchranné programy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies