EK je proti flexibilnejšiemu výkladu Paktu stability a rastu EÚ

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 13:36 • 2 min
EK je proti flexibilnejšiemu výkladu Paktu stability a rastu EÚ

BERLÍN - Nový komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Jyrki Katainen varoval pred uvoľnením Paktu stability a rastu EÚ. Diskusie o väčšej flexibilite pri výklade paktu sú podľa neho nebezpečné. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Chcem zabrániť každej špekulácii, že sa tieto pravidlá dajú obísť alebo že sa dajú interpretovať kreatívnymi spôsobmi," povedal Katainen v rozhovore pre nemecký denník Die Welt.
      

Katainen požaduje reformy predovšetkým od Talianska. Taliansky premiér Matteo Renzi nedávno vyhlásil, že Pakt stability a rastu EÚ by sa mal používať flexibilnejšie, aby sa podporili investície a rast ekonomiky. "Pre Taliansko je najdôležitejšie, aby konečne presadilo reformy," uviedol Katainen. "Dve minulé vlády rozhodli o dôležitých reformách a aj táto vláda má ambiciózne plány. Veľmi by však pomohlo, ak by najprv presadila to, o čom sa už rozhodlo," povedal na Renziho adresu. "Liek pomáha, len keď sa aj prehltne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies