EK ešte nerozhodla o ďalších krokoch voči spoločnosti Google

NETKY.SK • 9 September 2015, 10:01 • 2 min
EK ešte nerozhodla o ďalších krokoch voči spoločnosti Google

ŠTRASBURG - Európska komisia (EK) ešte stále nerozhodla o tom, či podá žalobu na spoločnosť Google za to, že prostredníctvom operačného systému Android zneužívala svoje postavenie na trhu.

slovakia

left justify in out

V utorok to uviedla európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. „Formálne vyšetrovanie v súvislosti s operačným systémom Android sme ešte neukončili. Je tak stále otvorené, či to pôjde jedným smerom, alebo druhým,“ povedala Vestagerová.


EK v apríli obvinila spoločnosť Google z poškodzovania hospodárskej súťaže v oblasti vyhľadávania na internete. Americkej firme vyčítala, že pri výsledkoch vyhľadávania uprednostňuje svoj porovnávač Google Shopping pred ponukami konkurencie. Protimonopolné vyšetrovania sa vzťahuje aj na možné zneužívanie dominantnej pozície operačného systému Google Android v inteligentných mobilných telefónoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies