EK dala Volkswagenu čas na poskytnutie informácií do konca roka

NETKY.SK • 20 November 2015, 13:26 • 2 min
EK dala Volkswagenu čas na poskytnutie informácií do konca roka

BRUSEL - Európska komisia dala automobilke Volkswagen (VW) čas do konca roka na poskytnutie požadovaných informácií pre objasnenie nezrovnalostí pri emisiách oxidu uhličitého.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok hovorkyňa Európskej komisie. Začiatkom mesiaca poslal európsky komisár pre energetiku a klímu Arias Canete list všetkým 28 členom Európskej únie a spoločnosti VW, v ktorom ich žiadal o informácie o nezrovnalostiach. Nemecká spoločnosť následne listom žiadala komisiu o viac času. "Komisár Arias Canete dnes odpovedal na list Volkswagenu, v ktorom naznačil, že automobilka bude mať čas do konca decembra 2015, aby poskytla komisii požadované informácie," uviedla hovorkyňa.


Agentúra Reuters začiatkom mesiaca informovala o liste, v ktorom EK požiadala vlády členských krajín EÚ o "rozšírenie vyšetrovania, aby sa zistili možné porušenia zákonov Európskej únie". Komisia v liste uviedla, že o nezrovnalostiach nevedela a hľadá podporu európskych vlád "pri zistení, ako a prečo sa tak stalo."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies