EK by mohla urobiť právne kroky voči mýtu v Nemecku v apríli

NETKY.SK • 17 Február 2016, 08:31 • 2 min
EK by mohla urobiť právne kroky voči mýtu v Nemecku v apríli

BRUSEL - Brusel by mohol v apríli urobiť právne kroky voči Nemecku v súvislosti s plánovaným cestným mýtom. V utorok o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z EÚ. Európska komisia (EK) sa záležitosťou zaoberá od júna minulého roku.

slovakia

left justify in out

Nemecko plánuje zaťažiť zahraničných vodičov sumou do 130 eur ročne za používanie diaľnic. Zároveň však krajina chce poskytnúť nemeckým vodičom zľavu z dane z vlastníctva motorových vozidiel. EK namieta, že to odporuje pravidlám EÚ o rovnakom zaobchádzaní. Komisia by mohla svoj názor predložiť v apríli a objasniť dôvody, pre ktoré je presvedčená, že mýto porušuje pravidlá EÚ. Následným krokom by mohlo byť to, že celá záležitosť skončí na Súdnom dvore Európskej únie.

 

Nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt opakovane odmietol, že mýto je diskriminačné. Zároveň povedal, že toto opatrenie každoročne vygeneruje 500 mil. eur, ktoré budú investované do dopravnej infraštruktúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona