E.Jurzyca: Štátne symboly je lepšie napĺňať obsahom ako ich tlačiť zákonom

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:17 • 2 min
E.Jurzyca: Štátne symboly je lepšie napĺňať obsahom ako ich tlačiť zákonom

E.Jurzyca: Štátne symboly je lepšie napĺňať obsahom ako ich tlačiť zákonom

slovakia

left justify in out

img

Minister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) si váži štátne symboly a myslí si, že by bolo lepšie ich napĺňať pekným obsahom ako tlačiť ich zákonom. Vyhlásil to počas dnešnej parlamentnej Hodiny otázok, keď odpovedal svojmu predchodcovi vo funkcii Jánovi Mikolajovi (SNS) na otázku, či má prehľad o dodržiavaní zákona o štátnych symboloch na školách.
"Dohľad nad dodržiavaním zákona vykonáva Štátna školská inšpekcia. V školách, kde boli na otvorenie školského roka pozvaní zástupcovia rezortu školstva a tam, kde sa zúčastnili zástupcovia inšpekcie, bol školský rok otvorený podľa zákona," ubezpečil minister.
Jurzyca zároveň vyhlásil, že inšpekcia bude mapovať aj túto oblasť, sledovať dodržiavanie zákona, poznatky a zistenia bude priebežne s ministerstvom konzultovať a o nedostatkoch bude informovať zriaďovateľov škôl a školských zariadení. "Verím, že naše diskusie sa viac než touto témou budú zaoberať kvalitou vysokých škôl, učebníc či športovaním detí," odkázal Mikolajovi.
Podľa opozičného poslanca je však problém v tom, že niektoré základné a stredné školy verejne deklarovali, že zákon nedodržia a povedali, že symboly nemali a mať nebudú. "Ste povinný voči tomu zasiahnuť," apeloval na ministra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies