Eiffelovu vežu zatvorili, lebo personál protestuje proti vreckárom

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 14:01 • 2 min
Eiffelovu vežu zatvorili, lebo personál protestuje proti vreckárom

PARÍŽ - Eiffelova veža v Paríži je pre verejnosť zatvorená, pretože jej zamestnanci protestujú proti súčasnému narastajúcemu počtu agresívnych vreckových zlodejov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Slávna parížska pamätihodnosť je zvyčajne otvorená každý deň v roku a priláka denne tisíce návštevníkov. Občas ju nakrátko zatvoria pre vyhrážky bombou alebo štrajky.

 

Spoločnosť, ktorá vežu prevádzkuje, uviedla vo vyhlásení, že dnes monument neotvorila, pretože personál je znepokojený drobnou kriminalitou v okolí monumentu. Spoločnosť dodala, že pracuje spolu s políciou na riešení situácie, aby mohla byť významná pamätihodnosť znovu otvorená.

 

Protest zamestnancov sa koná deň po tom, čo parížske úrady oznámili, že trestné činy voči turistom tento rok vďaka posilnenej policajnej prítomnosti a nainštalovaniu bezpečnostných kamier ustúpili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona