Eiffelovu vežu po štrajku opäť otvorili

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 12:19 • 2 min
Eiffelovu vežu po štrajku opäť otvorili

PARÍŽ - Eiffelovu vežu v Paríži vo štvrtok po dvoch dňoch štrajku opäť otvorili pre turistov. Odborový zväz CGT vyhlásil štrajk ešte v utorok potom, čo zlyhali rokovania so spoločnosťou Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), ktorá túto najnavštevovanejšiu pamiatku prevádzkuje.

slovakia

left justify in out

Odborári žiadali zvýšenie platov, zlepšenie bezpečnostných a pracovných podmienok a ďalšie veci vrátane opravy jedného z piatich výťahov, ktorú sľúbili už v roku 2008. Stredajšie rokovania podľa vyhlásenia spoločnosti priniesli dohodu o ukončení štrajku, podrobnosti však nezverejnili. "Eiffelovi vežu otvoríme pre verejnosť vo štvrtok o 9:00," píše sa na internetovej stránke prevádzkovateľa.

Eiffelovu vežu vysokú 324 metrov navštívi ročne asi sedem miliónov turistov, pričom najviac z nich v čase letnej sezóny, ktorá trvá od júna do konca septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies