Eiffelovu vežu museli evakuovať kvôli bombovej hrozbe

NETKY.SK • 9 August 2013, 18:31 • 2 min
Eiffelovu vežu museli evakuovať kvôli bombovej hrozbe

PARÍŽ - Dominantu francúzskej metropoly Paríž, Eiffelovu vežu, museli dnes v popoludňajších hodinách kompletne evakuovať v dôsledku bližšie nešpecifikovanej hrozby bombovým útokom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

K evakuácii 324 metrov vysokej železnej vyhliadkovej veže došlo okolo 14.00 h SELČ, pričom pre turistov zostala uzavretá nasledujúce dve hodiny. Polícia o incidente zatiaľ nezverejnila bližšie detaily.

Eiffelova veža, postavená v roku 1889, je jednou z najznámejších pamiatok sveta a ročne ju navštívi približne sedem miliónov ľudí. Počas vrcholiacej letnej sezóny dosahuje jej denná návštevnosť do 30.000 platiacich osôb.

Stavba je pravidelným cieľom výhražných bombových nahlásení, avšak tieto hrozby sú zvyčajne rýchlo odhalené ako falošné, pričom niekoľkokrát do roka spôsobia zbytočné prerušenia jej prevádzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies