Eiffelovu vežu museli dočasne uzavrieť kvôli protestu Greenpeace

NETKY.SK • 26 Október 2013, 15:12 • 2 min
Eiffelovu vežu museli dočasne uzavrieť kvôli protestu Greenpeace

PARÍŽ - Aktivisti, účastníci dnešnej protestnej akcie, požadovali prepustenie 30 aktivistov, o čom svedčil aj nápis na ich transparente Free the Arctic 30.

slovakia

left justify in out

Pre protest aktivistov medzinárodnej ochranárskej organizácie Greenpeace proti zadržiavaniu ich kolegov ruskými úradmi museli dnes v Paríži dočasne uzavrieť Eiffelovu vežu. Informovali o tom francúzske médiá.

Aktivisti, účastníci dnešnej protestnej akcie, požadovali prepustenie 30 aktivistov, o čom svedčil aj nápis na ich transparente Free the Arctic 30.

Greenpeace minulý mesiac protestovala pri vrtnej plošine Prirazlomnaja, ktorá patrí ruskej energetickej spoločnosti Gazprom a nachádza sa v Pečorskom mori, pri severnom pobreží Ruska. Ruská pobrežná stráž zadržala vtedy celkove 30 osôb - 28 aktivistov Greenpeace, ruského fotografa a britského kameramana, ako aj ich plavidlo Arctic Sunrise. Tridsiatku zadržaných z 18. septembra obvinili najskôr z pirátstva, aby v uplynulých dňoch korigovali toto obvinenie na výtržníctvo. Zmenu obvinení oznámil 23. októbra hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Vladimir Markin. Organizácia Greenpeace v reakcii na zvrat v kauze uviedla, že menej závažné obvinenia sú stále "šialene neprimerané".

Eiffelova veža patrí v Paríži medzi najnavštevovanejšie objekty vôbec. Ročne ju navštívi až sedem miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies