Eiffelovka dostala k narodeninám vyhliadkové plošiny zo skla

NETKY.SK • 7 Október 2014, 06:37 • 2 min
Eiffelovka dostala k narodeninám vyhliadkové plošiny zo skla

PARÍŽ - Eiffelova veža absolvovala pri príležitosti svojich 125. "narodenín" renováciu, ktorá u návštevníkov vyvoláva závrat.

slovakia

left justify in out

Na prvom podlaží 324 metrov vysokej veže, vo výške 57 metrov, sú od pondelka prístupné štyri sklené plošiny, cez ktoré vidno dolu, uviedla agentúra Associated Press.
      

Renovácia stála približne 30 miliónov eur. Autorom návrhu skleného podlažia je francúzsky architekt Alain Moatti, ktorý sa snažil zostať čo najvernejší predstavám pôvodného konštruktéra veže Gustava Eiffela. Jordánsky turista Júsif Muajdin označil pohľad dolu cez sklenené plošiny za desivý. "Naozaj to vzbudzuje strach", vyhlásil, držiac sa pri chôdzi po skle za priateľovo rameno. Podobne sa vyjadrili aj ďalší návštevníci, ktorí sa odvážili vystúpiť na plošiny. 
      

Eiffelova veža v Paríži je najnavštevovanejšou platenou pamiatkou sveta, ročne ju navštívi asi sedem miliónov turistov. Bola postavená pre Svetovú výstavu v roku 1889.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona