Eiffelova veža sa ponorila do tmy na počesť obetí parížskeho útoku

NETKY.SK • 9 Január 2015, 07:34 • 2 min
Eiffelova veža sa ponorila do tmy na počesť obetí parížskeho útoku

PARÍŽ - Svetoznáma parížska Eiffelova veža sa dnes večer ponorila do tmy na počesť obetí útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 11 zranených.

slovakia

left justify in out

V reakcii na útok sa v nedeľu zídu v Paríži poprední predstavitelia krajín Európy a USA, ktorí budú diskutovať o opatreniach v boji proti terorizmu. Na Eiffelovej veži sa o 20.00 h vypli takmer všetky svetlá. Stalo sa tak na záver dňa štátneho smútku, ktorý po stredajšom útoku vyhlásil francúzsky prezident Francois Hollande. Na nedeľňajšej schôdzke, konanej z iniciatívy Paríža, sa okrem francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuva zúčastní aj jeho nemecký rezortný kolega Thomas de Maiziére a americký minister spravodlivosti Eric Holder. 

      

Na rokovaniach budú prítomní aj koordinátor EÚ pre boj proti terorizmu Gilles de Kerchove, eurokomisár pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitris Avramopulos i zástupcovia európskych krajín "najviac postihnutých terorizmom", uviedol Cazeneuve. 
      

"Súčasťou stretnutí (v Paríži) budú diskusie o tom, ako čeliť teroristickým hrozbám, zahraničným bojovníkom a násilnému extrémizmu," uviedol predstaviteľ amerického ministerstva spravodlivosti, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Francúzskym policajtom sa napriek intenzívnemu pátraniu stále nepodarilo chytiť dvoch bratov podozrivých z parížskeho útoku - Saida (34) a Chérifa (32) Kouachiovcov. Do pátrania a súvisiacich opatrení je zapojených okolo 88.000 príslušníkov bezpečnostných síl. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies