Eiffelova veža sa dnes večer na znak solidarity s Aleppom ponorí do tmy

NETKY.SK • 14 December 2016, 13:57 • 2 min
Eiffelova veža sa dnes večer na znak solidarity s Aleppom ponorí do tmy

PARíŽ - Na znak solidarity s civilistami, ktorí uviazli v severosýrskom Aleppe v dôsledku paľby vládnych síl a povstalcov, bude dnes od 20.00 h SEČ vypnuté osvetlenie na Eiffelovej veži. Oznámila to parížska primátorka Anne Hidalgová.

slovakia

left justify in out

"Toto symbolické gesto na pamätihodnosti známej v celom svete má za cieľ znova pripomenúť medzinárodnému spoločenstvu, že musí konať," uvádza sa vo vyhlásení Hidalgovej, ktorá situáciu v Aleppe označila za "neznesiteľnú".

 

Hidalgová okrem toho informovala, že vo štvrtok od parížskej radnice do Sýrie vyrazí konvoj s humanitárnou pomocou pre Aleppo. Budú ho tvoriť dva kamióny s liekmi a zdravotníckym materiálom, určeným pre tamojšie zdravotné strediská a nemocnice.

 

Spravodajský web France Info okrem toho uviedol, že Hidalgová v pondelok v Paríži prijala predsedníčku mestskej rady povstalcami ovládaných štvrtí Aleppa Britu Hagi Hasanovú. Na základe tohto stretnutia Hidalgová vyzvala starostov a primátorov iných miest, aby podnikli akcie na podporu Aleppa. V sobotu Hasanovú prijmú aj vo Vatikáne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies