Eiffelova veža je kvôli štrajku opäť pre verejnosť uzavretá

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:14 • 2 min
Eiffelova veža je kvôli štrajku opäť pre verejnosť uzavretá

PARÍŽ - Kvôli štrajku proti reforme zákonníka práce vo Francúzsku je dnes Eiffelova veža v Paríži opäť pre verejnosť uzavretá. Informovala o tom televízia TF1.

slovakia

left justify in out

Jej prevádzkovateľ vysvetlil, že časť zamestnancov sa zapojila do dnešného celoštátneho dňa protestov, a preto nie je dispozícii dostatok obslužného personálu. Francúzske odbory vyzvali svojich členov a sympatizantov, aby sa dnes aktívne zúčastnili na mobilizácii proti vládou presadzovanej reforme zákonníka práce. Dnes popoludní sa tak uskutoční ďalší protestný pochod ulicami Paríža.

 

Eiffelova veža, známy symbol Paríža, bola pre verejnosť zavretá aj 14. júna, keď sa v celom Francúzsku konal celoštátny deň protestov proti novele zákonníka práce. Eiffelovu vežu vlani navštívilo takmer sedem miliónov ľudí, z nich približne 80 percent boli cudzinci. Denne túto pamätihodnosť navštívi od 15.000 do 20.000 ľudí.

 

Podľa dnes zverejneného prieskumu verejnej mienky je naďalej až 73 percent Francúzov proti tomu, aby vláda presadila svoj návrh zmien v zákonníku práce bez súhlasu parlamentu. Až 59 percent z tejto skupiny obyvateľstva by podporilo návrhy na zvrhnutie vlády v prípade, že by pokračovala vo svojich snahách. Vláda sa k článku 49-3 francúzskej ústavy rozhodla pre to, aby jej návrh zákona o reforme zákonníka práce mohol byť prijatý bez hlasovania parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona