Eichela prirovnávajú k Forsbergovi, on chce byť ako Bondra

NETKY.SK • 8 November 2015, 11:11 • 2 min
Eichela prirovnávajú k Forsbergovi, on chce byť ako Bondra

BUFFALO - Americký hokejový útočník Jack Eichel vo svojej nováčikovskej sezóne dokazuje, že by sa raz mohol stať superhviezdou NHL.

slovakia

left justify in out

Druhý muž draftu 2015 strelil vo svojich prvých 14-tich zápasoch v drese Buffala Sabres 5 gólov a zaznamenal 2 asistencie. Na ľade dostáva veľa priestoru a v každom zápase ho je vidieť. Devätnásťročný mladík prezradil, že jeho vzorom je bývalý slovenský kanonier NHL Peter Bondra.

 

"Prirovnávajú ma k Petrovi Forsbergovi, ale ja chcem byť ako Peter Bondra! Jeho sezóna 1994/95 ma inšpirovala, aby som sa stal hráčom akým som dnes," povedal Eichel pre web alongtheboards.com. Bondra sa v zámorskej profilige preslávil najmä ako strelec a práve to sa Eichelovi páči. V skrátenej sezóne 1994/95 strelil Bondra v drese Washingtonu Capitals 34 gólov v 47 zápasoch a k tomu pridal 9 asistencií. Eichel vtedy ešte nežil, ale Bondru ovládal na počítačovej hre NHL. "Odohral som celú 82 zápasovú sezónu NHL 94 bez toho, aby mal Bondra asistenciu. Povedal som si, že keď sa raz dostanem do NHL, tak budem len strieľať góly," vyznal sa mladík, ktorý po každom tréningu ostáva na ľade dlhšie a zlepšuje si strelu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies