EIB požičia Británii 1 miliardu libier na výstavbu sociálnych bytov

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 07:28 • 2 min
EIB požičia Británii 1 miliardu libier na výstavbu sociálnych bytov

BRUSEL - Európska investičná banka (EIB) dnes oznámila, že poskytne Británii 1 miliardu libier (1,29 miliardy eur) na výstavbu sociálneho bývania. Bude to najväčšia investícia banky v Európe. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Banka zverejnila túto správu necelé dva mesiace pred referendom o zotrvaní Británie v Európskej únii (EÚ). Najnovšie prieskumy naznačujú, že tábor stúpencov členstva začína prevažovať nad táborom odporcov únie, ale 20 % voličov sa stále nerozhodlo, ako bude hlasovať.

 

Banka poskytne Británii úver na 30 rokov, aby zaň postavila viac ako 20.000 cenovo dostupných domov. Za výstavbu bude zodpovedať britské združenie pre financovanie bývania a vláda sa za úver zaručí.

 

Podľa viceprezidenta EIB Jonathana Taylora investícia prinesie ľuďom prácu, zlepší im život a kvalitu bývania. Pôžička ide nad rámec úveru vo výške 500 miliónov GBP, na ktorom sa obe strany dohodli v decembri 2013.

 

(1 EUR = 0,77640 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies