Egyptský vyšetrovateľ: V poslednej sekunde záznamu z kokpitu počuť hluk

NETKY.SK • 7 November 2015, 18:11 • 2 min
Egyptský vyšetrovateľ: V poslednej sekunde záznamu z kokpitu počuť hluk

ŠARM AŠ-ŠAJCH/KÁHIRA - Šéf egyptskej komisie vyšetrujúcej haváriu ruského lietadla, pri ktorej pred týždňom zahynulo všetkých 224 ľudí na palube, dnes oznámil, že v poslednej sekunde hlasového záznamu z pilotnej kabíny počuť hluk.

slovakia

left justify in out

Šéf komisie Ajman Mukaddim uviedol na tlačovej konferencii v egyptskom hlavnom meste Káhire, že prebieha analýza hluku, ktorá pomôže určiť jeho pôvod.

 

Mukaddim dodal, že ešte stále nie je potvrdené, čo spôsobilo haváriu ruského lietadla s dovolenkármi na Sinajskom polostrove.

 

Britská vláda a americkí predstavitelia vyhlásili, že špionážne informácie naznačujú, že lietadlo zničila bomba. Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k zodpovednosti za túto tragédiu, ale neposkytla žiaden dôkaz svojho tvrdenia.

 

Mukaddim tiež na tlačovej konferencii povedal, že k havárii došlo po 23 minútach letu, keď bol ešte v činnosti autopilot, a že trosky lietadla boli roztrúsené v okruhu až 13 kilometrov. "To zodpovedá rozpadu stroja počas letu," citovala jeho slová tlačová agentúra AP.

 

"Prvé preskúmanie vraku lietadla ešte neumožnilo určiť pôvod rozpadu stroja za letu," zdôraznil šéf vyšetrovacej komisie v Káhire.

 

Komisia analyzuje hlasové záznamy z kokpitu a v poslednej sekunde nahrávky počula hluk, citovala Mukaddima aj agentúra Reuters.

 

"V špecializovaných laboratóriách sa vykoná spektrálna analýza, aby sa určil pôvod tohto hlučného zvuku," uviedol Mukaddim.

 

Šéf egyptskej vyšetrovacej komisie dodal, že jeho tím nemá k dispozícii žiadne dôkazy súvisiace so správami médií, ktoré citujú zdroje zo západných tajných služieb - a tie tvrdia, že lietadlo zrejme zničila bomba.

"Komisia s veľkou pozornosťou zvažuje všetky možné scenáre nehody a do tejto chvíle nedospela k žiadnemu takémuto záveru," povedal Mukaddim.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies