Egyptský súd vymeral trest smrti 22 členom Moslimského bratstva, tvrdí zdroj

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 14:36 • 2 min
Egyptský súd vymeral trest smrti 22 členom Moslimského bratstva, tvrdí zdroj

KÁHIRA - Egyptský súd odsúdil dnes na trest smrti 22 členov hnutia Moslimské bratstvo v súvislosti s útokom na policajnú stanicu v okrese Kirdása z roku 2013, pri ktorom zahynul policajt. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z justície.

slovakia

left justify in out

Útok bol súčasťou vlny násilia po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího armádou. Súd uznal 22 členov Moslimského bratstva za vinných z vraždy, pokusu o vraždu, ničenia verejných zariadení a ďalších činov.

 

Ďalšiemu z obžalovaných, mladistvej osobe, vymeral súd desať rokov vo väzení. Obhajca odsúdených avizoval, že sa voči verdiktu odvolá.

 

Vláda postavila Moslimské bratstvo mimo zákona s tým, že predstavuje hlavnú bezpečnostnú hrozbu pre krajinu. Hnutie ale tvrdí, že násilie neospravedlňuje.

 

Od Mursího zosadenia armádou v júli 2013 odsúdili súdy v Egypte na smrť už stovky podozrivých stúpencov Moslimského bratstva - mnohých aj na hromadných súdnych procesoch, ktoré vlády zahraničných krajín i ľudskoprávne organizácie kritizovali ako porušenie medzinárodného práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies