Egyptský súd udelil vodcovi Moslimského bratstva doživotné väzenie

NETKY.SK • 15 September 2014, 18:07 • 2 min
Egyptský súd udelil vodcovi Moslimského bratstva doživotné väzenie

KÁHIRA - Egyptský súd dnes udelil doživotné tresty vodcovi Moslimského bratstva Muhammadovi Bádímu a 14 ďalším vysokopostaveným členom tohto zakázaného islamistického hnutia.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.
     

Medzi odsúdenými lídrami hnutia boli Muhammad Baltágí a Assám Arján, tresty dostali za organizovanie vlaňajších krvavých nepokojov v metropole Káhira po tom, čo armáda zvrhla islamistického prezidenta Muhamma Mursího.
     

Bádí dostal trest smrti a doživotné väzenie v dvoch predchádzajúcich súdnych procesoch, týkajúcich sa násilia, ktoré vypuklo po Mursího zosadení vlani v júli. Po násilí nasledovali tvrdé policajné zásahy proti Mursího prívržencom, vyžiadal si aj obete na životoch.
     

Vodcu Moslimského bratstva Bádího súdia, spoločne s Mursím, aj za iné obvinenia - za sprisahanie so zahraničnými veľmocami proti Egyptu a za kolaborovanie s palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré podnikalo prepady väzníc v Egypte počas revolúcie v roku 2011 proti dlhoročnému prezidentovi Husnímu Mubarakovi.
     

Moslimské bratstvo bolo po zosadení Mursího vyhlásené za teroristickú organizáciu a tisíce jeho členov úrady pozatýkali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies