Egyptský súd udelil doživotné tresty 36 radikálnym moslimom

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 15:49 • 2 min
Egyptský súd udelil doživotné tresty 36 radikálnym moslimom

KÁHIRA - Egyptský súd udelil dnes doživotné tresty 36 islamistom vrátane prominentného člena organizácie Moslimské bratstvo, ktorých v rámci hromadného procesu usvedčil z podnecovania násilia, ktoré po zosadení prezidenta Muhammada Mursího vyústilo v júli 2013 do zabitia troch ľudí.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na egyptské médiá o tom dnes informovala agentúra AP. Medzi dnešnými odsúdenými je podľa egyptskej agentúry MENA aj duchovný vodca Moslimského bratstva Muhammad Badí. Zároveň ide o jeden z najväčších hromadných procesov s členmi a podporovateľmi uvedenej islamistickej organizácie.

 

Moslimské bratstvo je od Mursího zosadenia armádou terčom prenasledovania zo strany bezpečnostných zložiek. Hromadné procesy a výšku trestov udeľovaných jeho členom kritizujú mnohé ľudskoprávne organizácie. Muhammada Badího pritom už v minulosti odsúdili na trest smrti v súvislosti s iným prípadom, pripomenula AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies