Egyptský súd potvrdil rozsudky smrti vynesené nad futbalovými fanúšikmi

NETKY.SK • 20 Február 2017, 11:47 • 2 min
Egyptský súd potvrdil rozsudky smrti vynesené nad futbalovými fanúšikmi

KÁHIRA - Egyptský súd potvrdil dnes rozsudok smrti vynesený nad 11 obžalovanými v prípade výtržností, ktoré v roku 2012 vypukli na futbalovom štadióne v meste Port Said a vyžiadali si 74 životov.

slovakia

left justify in out

Egyptský kasačný súd zamietol posledné odvolanie odsúdených a zároveň potvrdil trest 12 rokov väzenia pre piatich obžalovaných, medzi ktorými je aj policajný riaditeľ Port Saidu a ďalší príslušníci bezpečnostných síl. Ďalších 20 ľudí súd oslobodil. Väčšina z odsúdených bola obvinená z trestných činov ako vražda, pokus o vraždu, krádež či vandalizmus.

 

Násilnosti z februára 2012 - najhoršej katastrofy v dejinách egyptského futbalu - nasledovali po zápase klubu al-Masrí s káhirským futbalovým družstvom al-Ahlí. Po odpískaní konca zápasu zaútočili fanúšikovia miestneho Port Saidu na priaznivcov hosťujúceho klubu z Káhiry.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies