Egyptský súd nariadil prepustenie väzneného brata vodcu al-Káidy

NETKY.SK • 24 Február 2016, 08:08 • 2 min
Egyptský súd nariadil prepustenie väzneného brata vodcu al-Káidy

KÁHIRA - Súd v hlavnom meste Egypta nariadil prepustenie brata hlavného vodcu extrémistickej siete al-Káida, ktorého viac ako dva roky väznia pre podozrenie z terorizmu bez toho, aby ho postavili pred súd. Agentúru AP o tom v utorok informoval advokát Chálid Masrí, podľa ktorého Muhammada Zawáhirího egyptské orgány premiestnia do domáceho väzenia.

slovakia

left justify in out

Muhammad Zawáhirí je bratom Ajmana Zawáhirího narodeného v Egypte, ktorý na čele al-Káidy vystriedal Usámu bin Ládina. Muhammada Zawáhirího zadržali v auguste 2013, niekoľko dní po tom, ako egyptské bezpečnostné sily zakročili v Káhire proti táborom podporovateľov zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího, pričom stovky z nich zabili.

 

Muhammad Zawáhirí bol v minulosti vodcom džihádistickej skupiny tzv. salafistov a blízkym spojencom Mursího. Obvinenia súvisiaceho s terorizmom ho už medzičasom zbavili, ponechali ho však vo väzbe pre podozrenie z vytvorenia teroristickej organizácie, hoci v tomto prípade nebol nikdy formálne obvinený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies