Egyptský súd nariadil prepustenie Mubarakových synov väznených za korupciu

NETKY.SK • 12 Október 2015, 17:50 • 2 min
Egyptský súd nariadil prepustenie Mubarakových synov väznených za korupciu

KÁHIRA - Egyptský súd nariadil dnes prepustiť z väzby dvoch synov bývalého prezidenta Husního Mubaraka, keďže podľa jeho slov si už odsedeli trojročné tresty, ktoré im udelili v súvislosti s obvineniami z korupcie.

slovakia

left justify in out

Gamál a Alá Mubarakovci boli spolu so svojím otcom usvedčení zo sprenevery viac ako 100 miliónov egyptských libier zo štátnej pokladnice, ktoré využili rekonštrukciu svojich súkromných rezidencií.

 

Husní Murabak (87) vládol v Egypte takmer 30 rokov, pokým ho v roku 2011 nedonútili k rezignácii rozsiahle ľudové protesty. Krátko nato skončili vo väzbe aj obaja jeho synovia.

 

Vlani im súd v spomínanej korupčnej kauze vymeral štvorročné tresty, pričom ich otcovi sa v tomto prípade ušiel trojročný trest. Najvyšší súd ale v januári 2015 tieto rozsudky zrušil a nariadil obnoviť súdne konanie - v ňom Mubarakových synov opätovne usvedčili a od mája boli znovu vo väzbe.

 

Dnes súd nariadil prepustenie Mubarakových synov, keďže si už od svojho zatknutia odpykali celý vymeraný trest. To isté sa týka aj ich otca, ktorý však aj naďalej čelí obvineniam v súvislosti s iným prípadom, a síce, že počas revolúcie v roku 2011 nariadil násilné zákroky voči demonštrantom, ktoré si celkovo vyžiadali viac ako 840 obetí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies