Egyptský rezident Sísí vyhlásil, že nebude zasahovať do rozsudkov súdov

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 12:23 • 2 min
Egyptský rezident Sísí vyhlásil, že nebude zasahovať do rozsudkov súdov

KÁHIRA - Novozvolený egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí dnes uviedol, že nebude zasahovať do rozhodnutí súdov. Sísího vyhlásenie prišlo po medzinárodnom pobúrení, ktoré v pondelok vyvolali dlhé väzenské tresty pre troch novinárov televíznej stanice al-Džazíra, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Egyptský sudca odsúdil v pondelok novinárov al-Džazíry na sedem rokov väzenia po tom, ako ich uznal za vinných aj z pomáhania "teroristickej organizácii" uverejňovaním klamstiev.

 

Sísí dnes vyhlásil, že egyptské úrady budú rešpektovať nezávislosť súdnictva. "Nebudeme zasahovať do súdnych rozsudkov," povedal egyptský prezident v naživo odvysielanom prejave pri príležitosti promócií na vojenskej akadémii.
 

"Musíme rešpektovať súdne rozhodnutia a nekritizovať ich ani v prípade, že tomu ostatní nerozumejú," dodal Sísí.

 

K odsúdeným novinárom al-Džazíry patria Austrálčan Peter Greste, korešpondent televízie so sídlom v Keni, a tiež šéf káhirskej redakcie anglického vysielania al-Džazíry Mohamed Fahmy, ktorý má dvojité kanadsko-egyptské občianstvo. Tretím obžalovaným bol Egypťan Bahír Muhammad, ktorého navyše odsúdili na ďalšie tri roky väzenia pre obvinenia týkajúce sa vlastnenia zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona