Egyptský prezident vyjadril podporu armáde sýrskeho prezidenta Asada

NETKY.SK • 23 November 2016, 13:18 • 2 min
Egyptský prezident vyjadril podporu armáde sýrskeho prezidenta Asada

KÁHIRA - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyjadril v rozhovore podporu armáde sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Podľa tlačovej agentúry AP tým zrejme nahnevá Saudskú Arábiu a spojencov z krajín Perzského zálivu, ktorí v sýrskej občianskej vojne podporujú povstalcov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sísí v interview pre portugalskú rozhlasovú a televíznu stanicu RTP povedal, že sýrske vládne sily majú lepšiu východiskovú pozíciu pre boj proti terorizmu a obnovenie stability vo vojnou zničenej krajine.
Na otázku, či by na základe mierovej dohody vyslal do Sýrie egyptské mierové sily, Sísí odpovedal, že "by bolo lepšie, keby zodpovednosť prevzala národná armáda" a že jeho prioritou je "podporiť národnú armádu" Sýrie.


Káhira a Rijád stoja v otázkach vojny v Sýrii na opačných názorových stranách. Egypt minulý mesiac rozhneval svojho hlavného finančného podporovateľa, Spojené štáty, keď v Bezpečnostnej rade OSN podporil ruský a francúzsky návrh rezolúcií o Sýrii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies