Egyptský prezident Sísí uviedol do úradu novú vládu premiérom je Šaríf Ismáíl

NETKY.SK • 19 September 2015, 11:20 • 2 min
Egyptský prezident Sísí uviedol do úradu novú vládu premiérom je Šaríf Ismáíl

KÁHIRA - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí uviedol dnes do úradu novú vládu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na spravodajstvo egyptskej agentúry MENA.

slovakia

left justify in out

Zostavením nového vládneho kabinetu bol po tom, čo 12. septembra podala demisiu vláda vtedajšieho premiéra Ibráhíma Mahlába, poverený Šaríf Ismáíl. Ten bol v predchádzajúcej vláde ministrom ropného priemyslu.


V Egypte, ktorý zápasí s islamistickými povstalcami a od zosadenia prezidenta Husního Mubaraka v roku 2011 sa pokúša obnoviť štátnu ekonomiku, by sa v októbri mali uskutočniť dlho odkladané parlamentné voľby.


O oživenie hospodárstva krajiny vyčerpanej násilnosťami islamistických militantov sa snaží aj jej prezident Sísí, a preto sa v novej vláde rozhodol ponechať svojich predošlých troch ministrov - financií, investícií a vnútra, komentuje MENA.


Za nového ministra ropného priemyslu vymenoval Sísí bývalého šéfa štátnej ropnej spoločnosti Tárika Mullu. Jeho úlohou bude zmierniť energetickú krízu a prilákať viac zahraničných investícií pre ropný priemysel, strategický sektor egyptského hospodárstva.


Tárik Mulla strieda v ministerskej funkcii Šarífa Ismáíla, ktorý sa stal predsedom vlády.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona