Egyptský prezident Sísí uviedol do úradu novú vládu

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 12:48 • 2 min
Egyptský prezident Sísí uviedol do úradu novú vládu

KÁHIRA - Novozvolený egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí dnes po prvý raz viedol zasadanie svojho kabinetu, a to krátko po tom, ako jeho členovia zložili prísahu v prezidentskom paláci v Káhire. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vláda má 34 ministrov - vrátane štyroch žien a niekoľkých technokratov - pod vedením premiéra Ibráhíma Mahlába, ktorý počas uplynulých piatich mesiacov slúžil ako dočasný predseda vlády. Medzi členmi kabinetu je celkovo 13 nových osôb.

 

Mahláb je druhým politikom na premiérskom poste od vlaňajšieho júla, kedy Sísí za pomoci armády zvrhol prvého slobodne zvoleného prezidenta krajiny Muhammada Mursího po masívnych protestoch proti tomuto islamistickému lídrovi a jeho hnutiu Moslimské bratstvo.

 

Sísí, bývalý šéf egyptskej armády a minister obrany, zložil prezidentský sľub začiatkom mesiaca po hladkom víťazstve v májových voľbách. Sľúbil, že prioritou jeho agendy bude bezpečnosť a ozdravenie poškodenej ekonomiky štátu.

 

V egyptskom kabinete po prvý raz nemá zastúpenie ministerstvo informácií, zrušený bol aj rezort administratívneho rozvoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies