Egyptský prezident Sísí ohlásil trojmesačný mimoriadny stav

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 06:35 • 2 min
Egyptský prezident Sísí ohlásil trojmesačný mimoriadny stav

KÁHIRA - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyhlásil trojmesačný mimoriadny stav ako odpoveď na dnešné bombové útoky na dva koptské kostoly v mestách Tanta a Alexandria.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za samovražedné útoky, ktoré si podľa najnovších informácií vyžiadali najmenej 45 mŕtvych, sa prihlásili militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Sísí pred vyhlásením mimoriadneho stavu nariadil rozmiestnenie armády na dôležitých bodoch po celej krajine. Dnešné udalosti boli poslednými zo série útokov na kresťanskú menšinu žijúcu v Egypte.

 

Krátko pred výbuchom pri Kostole sv. Marka v Alexandrii tam slúžil slávnostnú bohoslužbu koptský pápež Tawadros II.; v čase výbuchu sa stále nachádzal v chráme, vyviazol však bez zranení.

 

Na dvojdňovú návštevu Egypta by mala 28. apríla pricestovať hlava katolíckej cirkvi, pápež František, ktorý dnes nad udalosťami v Egypte vyjadril počas osláv Kvetnej nedele hlboké poľutovanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies