Egyptský prezident sa prvýkrát vyjadril k zabitiu demonštrantky

NETKY.SK • 2 Február 2015, 12:41 • 2 min
Egyptský prezident sa prvýkrát vyjadril k zabitiu demonštrantky

KÁHIRA - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí sa dnes prvýkrát verejne vyjadril k nedávnemu zastreleniu demonštrantky počas protestnej akcie v Káhire. Vyjadril jej rodine úprimnú sústrasť a zdôraznil, že jej smrť "bolí" všetkých Egypťanov, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročnú Šaimá Sabbáhovú, matku a aktivistku, zabili pred desiatimi dňami počas účasti na pokojnom proteste v Káhire. Podľa aktivistov a svedkov z mítingu môže za jej smrť polícia. Egyptské štátne médiá dnes citovali prezidenta, ktorý povedal, že považuje všetkých Egypťanov, mužov i ženy, za svoje deti. Šaima Sabbáhová "je moja dcéra ... a nik by o tom nemal pochybovať."
      

Egyptský hlavný prokurátor nariadil vyšetriť jej zabitie a minister vnútra, pod ktorého spadá polícia, sa vyjadril, že osobne vydá justícii ktoréhokoľvek príslušníka polície, o ktorom sa zistí, že sa na jej smrti podieľal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona