Egyptský pilot ohrozil životy Slovákov! Chcel letieť bez jedného motora

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 10:39 • 2 min
Egyptský pilot ohrozil životy Slovákov! Chcel letieť bez jedného motora

Egyptské lietadlo chcelo vzlietnuť aj napriek vážnym technickým problémom. Stroju nefungoval jeden motor.

slovakia

left justify in out

Spiatočná cesta dovolenkárov z Egypta sa z niekoľkých hodín predĺžila na viac ako celý deň. Dôvodom bola nezodpovednosť egyptských aeroliniek, ktoré navyše poškodeným cestujúcim odmietli pomôcť.

 

Let  z Marsa Alam do poľských Katovíc mal trvať štyri hodiny. Na letisku sa cestujúci dozvedeli, že sa uskutoční medzipristátie vo Varšave. Bližšie vysvetlenie im však nikto neposkytol. „Už počas cesty sme vedeli, že niečo nie je v poriadku. Mám nalietané dosť, takže viem. Lietadlo sa triaslo a akoby plachtilo. Cesta nám trvala namiesto štyroch hodín šesť a pol,“ opisuje svoj zážitok jedna z cestujúcich.

 

Po pristáti vo Varšave palubný personál tvrdil, že ich cesta bude čoskoro pokračovať do finálnej destinácie. To sa však nestalo, pretože tesne pred odletom ich na dráhe zastavili. K lietadlu prišli hasičské autá, kontrolovali a fotili motor, z ktorého vytekal olej a čistili dráhu. Stevardi navyše začali po palube chodiť s modlitebnými koberčekmi, čo cestujúcim rozhodne na pohode nepridalo. Kým technici vykonávali diagnostiku chyby, dovolenkári museli ostať sedieť v lietadle bez klimatizácie a prísunu čerstvého vzduchu. Posádka totiž stále tvrdila, že stroj čoskoro vzlietne.

 

Po dlhom čakaní im nakoniec povedali, že lietadlo do Katovíc nepoletí. Zistilo sa, že pilot mal v úmysle vzlietnuť s pokazeným motorom. Všetci pasažieri teda vystúpili na letisku vo Varšave, kde čakali ďalej. Letecká spoločnosť Air Cairo, ktorou cestovali však ignorovala všetky výzvy od manažmentu varšavského letiska. Cestujúci si teda náhradnú prepravu museli zabezpečiť sami.

 

Mnohí rozhorčení dovolenkári sa rozhodli podniknúť právne kroky voči leteckej spoločnosti aj cestovnej kancelárii. „Neviem sa vyjadriť, či má letecká spoločnosť na (kompenzáciu) právo, ale za ETI môžem povedať, že našich klientov si odškodníme podľa platnej legislatívy EÚ,“ povedal Jozef Petrikovič, manažér cestovnej kancelárie ETI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies