Egyptský parlament sprísnil tresty za ženskú obriezku

NETKY.SK • 1 September 2016, 09:32 • 2 min
Egyptský parlament sprísnil tresty za ženskú obriezku

KÁHIRA - Egyptský parlament sprísnil v stredu tresty za zohavenie ženských pohlavných orgánov - prijal dodatky, podľa ktorých budú páchatelia potrestaní až 15 rokmi väzenia, ak pri obriezke zomrie dieťa, a siedmimi rokmi väzenia za vykonanie zákroku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Stredajšie hlasovanie nasledovalo štyri dni po tom, čo egyptský kabinet poslal návrhy dodatkov do parlamentu. Štátna tlačová agentúra MENA citovala zákonodarcu Ahmada Šarífa, podľa ktorého sú tresty zamýšľané ako "odstrašujúci prostriedok".

 

Zohavenie ženských pohlavných orgánov sa v Egypte stalo trestným činom v roku 2008, ale stále je v krajine tento zákrok rozšírený. V máji zomrelo v meste Suez pravdepodobne na mozgovú porážku 17-ročné dievča v anestézii, keď mu vykonávali obriezku.

 

Organizácia Spojených národov (OSN) odhaduje, že zákrok podstúpilo najmenej 200 miliónov dievčat a žien v 30 krajinách, pričom polovica z nich v Egypte, Etiópii a Indonézii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies