Egyptský parlament schválil zavedenie trestu smrti za používanie výbušnín

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 15:39 • 2 min
Egyptský parlament schválil zavedenie trestu smrti za používanie výbušnín

KÁHIRA - Egyptský parlament schválil vládny návrh zákona o zavedení trestu smrti za používanie výbušných materiálov pri teroristických útokoch. S odvolaním sa na egyptskú štátnu televíziu o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Každému, kto vlastní, dováža alebo vyrába bomby alebo výbušný materiál, hrozí 25-ročný trest väzenia alebo bude odsúdený na trest smrti v prípade, ak sa bomby a výbušniny použijú na trestné činy súvisiace s terorizmom," uvádza sa v pozmenenom opatrení.

 

Egyptský trestný zákon stanovuje trest odňatia slobody pre každého, kto úradom nenahlási tých, ktorí nelegálne získali výbušniny. V súvislosti s týmto zákonom parlament odmietol vládny pozmeňovací návrh, ktorý by vylúčil uväzniť manželky, manželov alebo ďalších rodinných príslušníkov podozrivých, ktorí úrady neinformovali, hoci o zločinoch už skôr vedeli.

Toto opatrenie vyvolalo spor medzi zákonodarcami. Časť z nich ho odmietla s argumentom, že je "takmer neústavné".

 

Predseda parlamentu Alí Abdal Ál tento krok obhajuje. Podľa neho mnoho zločinov zatajujú rodinní príslušníci páchateľov. Odkedy armáda zvrhla v roku 2013 islamistického prezidenta Muhammada Mursího, v Egypte zaznamenali stúpajúci počet útokov militantov najmä na bezpečnostné zložky a kresťanskú menšinu žijúcu v tejto moslimskej krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies