Egyptský minister vnútra prežil bombový útok na svoj konvoj

NETKY.SK • 5 September 2013, 12:09 • 2 min
Egyptský minister vnútra prežil bombový útok na svoj konvoj

KÁHIRA - Na konvoj egyptského ministra vnútra Muhammada Ibráhíma spáchali dnes v Káhire bombový atentát. Minister útok prežil, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Egyptskí policajti zneškodnili dvoch útočníkov, ktorí sa ministra pokúšali zabiť, doplnila s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje agentúra Reuters. Zatiaľ nie je jasné, či pri útoku explodovalo auto naložené výbušninami a odpálené na diaľku alebo bombu odpálil samovražedný útočník.

"K výbuchu došlo vo chvíli, keď bol minister v kolóne na ceste zo svojho domu v Nasr City do budovy ministerstva vnútra v centre Káhiry," napísala egyptská štátna agentúra MENA. Egyptský minister vnútra stojí na čele polície.

Káhirská štvrť Nasr City, v ktorej sa útok odohral, je baštou Moslimského bratstva, islamistickej skupiny, ktorej členom je aj zosadený prezident Muhammad Mursí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies