Egyptský minister upozornil na nárast počtu nemeckých turistov v krajine

NETKY.SK • 18 Október 2014, 13:45 • 2 min
Egyptský minister upozornil na nárast počtu nemeckých turistov v krajine

LUXOR - Počet nemeckých turistov v Egypte tento rok výrazne vzrástol, za prvých deväť mesiacov roku 2014 pricestovalo do Egypta asi 620.000 Nemcov, čo je takmer 60 percent počtu za rovnaké obdobie vlani, informoval dnes egyptský minister pre cestovný ruch Hišám Zazú.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra DPA dodala, že Egypt sa usiľuje oživiť svoj cestovný ruch, ktorý ochromili tri roky nepokojov.
      

"Nemecko je pre cestovný ruch v Egypte veľmi dôležitý trh," dodal ministr. "Návrat nemeckých turistov do Egypta avízuje návrat európskych turistov všeobecne," uviedol na stretnutí s agentmi cestovných kancelárií v Luxore.
      

Cestovný ruch bol v minulosti významným odvetvím, ktoré prinášalo Egyptu zahraničné devízy. Zničil ho však politický chaos, ktorý zachvátil krajinu po sérii povstaní tzv. arabskej jari, ktorá viedla k odstúpeniu dlhoročného egpytského prezidenta Husního Mubaraka. Situáciu ďalej zhoršili násilnosti, ktoré vypukli po zvrhnutí islamistického prezidenta Muhammada Mursího v polovici roku 2013. Niektoré krajiny následne varovali občanov pred cestami do Egypta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies