Egyptský miliardár chce vyriešiť utečeneckú krízu: Už si vyhliadol dva grécke ostrovy

NETKY.SK • 16 September 2015, 14:30 • 2 min
Egyptský miliardár chce vyriešiť utečeneckú krízu: Už si vyhliadol dva grécke ostrovy

KÁHIRA – Egyptský milionár kontaktoval majiteľov dvoch gréckych ostrovov, ktoré by mohli byť novým potencionálnym domovom pre utečencov.

slovakia

left justify in out

Ako sme vás minule informovali, egyptský miliardár Naguib Sawiris chce vyriešiť utečeneckú krízu v Európe, tým že všetkých migrantov premiestni na ostrovy v Grécku.

 

Naguib Sawiris, ktorého majetok sa odhaduje na tri miliardy libier údajne „identifikoval dva grécke ostrovy v súkromnom vlastníctve, ktoré sú vhodné na jeho projekt.“

 

Miliardár nazval tento projekt Aylanov ostrov, podľa zosnulého trojročného sýrskeho chlapca, ktorý sa spolu so svojou matkou a bratom utopil pri ceste do Grécka.

 

 

 

 

 

 

„Už sme kontaktovali majiteľov a vyjadrili sme záujem ísť s nimi do vyjednávania,“ napísali v oficiálnom vyhlásení hovorcovia egyptského miliardára.

 

Ak by obchod prebehlo tak, ako si to Sawiris predstavuje, Grécko by stále kontrolovalo ostrovy a Egypťan dúfa, že mu krajina pomôže s transportom utečencov.

 

Šesťdesiatjeden ročný magnát tvrdí, že agentúra OSN pre utečencov UNHCR mu ponúkla spoluprácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies