Egyptský miliardár chce kúpiť ostrov, na ktorom chce ubytovať všetkých utečencov a dať im prácu

NETKY.SK • 4 September 2015, 17:00 • 2 min
Egyptský miliardár chce kúpiť ostrov, na ktorom chce ubytovať všetkých utečencov a dať im prácu

KÁHIRA – Egyptský miliardár tvrdí, že má riešenie utečeneckej krízy. Snaží sa kúpiť ostrov, aby tam mohol ubytovať stovky tisíc migrantov.

slovakia

left justify in out

Majiteľ telekomunikačnej spoločnosti Orascom Telecom Media Naguib Sawiris údajne už vyjednával s Talianskom a Gréckom o predaji jedného z ich ostrovov, na ktorom chce postaviť domov pre utečencov a poskytnúť im prácu a de facto vytvoriť nový štát.

 

"Grécko a Taliansko predajte mi ostrov, a vyhlásim jeho samostatnosť a prichýlim utečencov a poskytnem im prácu pri budovaní novej krajiny."

 

 

"Šialený nápad... Mužno, alebo aspoň dočasne, kým sa nebudú môcť vrátiť do svojich krajín??!!"

V egyptskej televízii prezradil Sawiris svoj plán, ktorý zahŕňa vybudovanie „dočasných príbytkov, kde by utečenci bývali a ich následne zamestnanie pri budovaní ich nových domovou, škôl, univerzít a nemocníc.“

 

„Najdôležitejšie bude, že budú braní ako ľudské bytosti, nie ako dobytok,“ povedal Sawris o momentálnej situácii s utečencami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies