Egyptský exprezident Mursí tvrdí, že ho pred zvrhnutím uniesli

NETKY.SK • 13 November 2013, 15:36 • 2 min
Egyptský exprezident Mursí tvrdí, že ho pred zvrhnutím uniesli

KÁHIRA - Zvrhnutý islamistický prezident Muhammad Mursí prostredníctvom svojho právnika v stredu uviedol, že deň predtým, ako ho formálne zvrhla armáda, ho uniesla a zadržiavala republiková garda, pričom následne ho poslali na námornú základňu.

slovakia

left justify in out

Na verejnosť sa dostalo len málo detailov o Mursího mieste pobytu, odkedy ho 3. júla zosadil šéf ozbrojených síl Abd al-Fattah al-Sisí a oznámil plány na konanie predčasných volieb. "Milí Egypťania by mali vedieť, že som bol násilím unesený a proti svojej vôli od 2. júla do 5. júla zadržiavaný v budove republikovej gardy, až kým ma a môjho poradcu nepremiestnili, opäť násilne, do námornej základne ozbrojených síl na celé štyri mesiace," citoval exprezidenta jeho právnik Muhamnad Damátí. Ten v stredu v televízii prečítal list, ktorý bol podľa neho od exprezidenta pre egyptský ľud. Damátí tiež povedal, že Mursí sa bude súdiť so súčasnou armádou podporovanou vládou. "Prezident plánuje podniknúť právne kroky proti puču, čo v blízkej budúcnosti bude záležitosťou jeho tímu obhajcov," dodal.

Právnici navštívili Mursího v pondelok vo väzení, kde od svojho pádu čaká na ďalšie pojednávanie v procese týkajúcom sa obvinení z podielu na zabíjaní demonštrantov počas jeho vlády. Egyptská armáda zvrhla islamistického prezidenta Mursího 3. júla po masových protestoch proti jeho vláde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies